KissArtPhoto

Minden ami fotózás. Újdonságok, fotózási élményeim, tippek trükkök...

Friss topikok

  • vlmworld: Sok sikert, sok olvasót és érdekes posztokat kívánok! (2013.01.15. 17:17) Helló mindenki!

Címkék

Archívum

A Canon is beszállt a buliba...

2013.01.30. 00:33 spongyi

Ahogy azt már ma írtam, először a Nikon jelentette be újdonságait, majd szinte egyből követte őt a Sigma is. Most pedig még a mai nap folyamán de már már szinte a következő napon bejelentett 4 új fényképezőgépet. Gondolom ők se akartak kimaradni a buliból, és azért vártak ilyen sokáig, hogy a Nikon, és Sigma emberei nyugovóra térjenek :)

Hát akkor néhány szót ejtenék ezekről a gépekről is.

A Canon elsősorban a kompakt fényképezőgépek kategóriára gyúrt rá, és mind a 4 újdonsága ebben a szegmensben jött ki. A talán legkomolyabb készülék az IXUS 255 HS, mely 24mm kezdő látószögű objektívvel szereltek, ami további 10x átfogást tesz lehetővé. Az optikán beérkező fényt egy 12,1 MP-es érzékelő fogadja, amit egy DIGIC 5-ös processzor dolgoz fel. Az éles képekért pedig az intelligens képstabilizátor felelős. Ebben a fényképezőgépben is megjelent a Wi-Fi kapcsolódás lehetősége, így egyszerűen megoszthatjuk a képeket barátainkkal, ismerőseinkkel. 

IXUS_255_HS_BLACK_FRT-550x331.JPG

Azután következik a ranglétrán az IXUS 135-ös. Itt már nem kapunk akkora látószöget, mint az előzőnél, így itt 28mm-en kezdődik a zoomátfogás és 8x zoom objektívet kapunk. Érdekes módon ebben a fényképezőgépben 16 MP-es képérzékelő van, de azt a régebbi DIGIC 4-es processzor dolgozza fel. Itt is megtalálható az intelligens képstabilizátor, így itt se kell félni az életlen képektől, valamint a Wi-Fi kapcsolat lehetősége. 

IXUS-135-BLUE-FSL.jpg

Számozásban nem sokkal marad el az előzőtől a kis IXUS 132-es modell, amely mindenben megegyezik az előző géppel. Ugyan az az optika, képérzékelő, képstabilizátor és kinézet. Egy valami van amiben különbözik a két gép az pedig az, hogy ebből hiányzok a Wi-Fi. 

Az újdonságokat pedig a PowerShot A2500 zárja, mely a négyfokú létra legalsó fokán áll. A gép belsejében ugyan az előző két gépben megszokott 16 MP-es képérzékelő és DIGIC 4-es processzor található. De az optikai tulajdonságai jóval szerényebbek azoknál. Ugyanis a 28mm-es kezdő átfogás mellet egy 5x zoom objektív található. Illetve eben sem található Wi-Fi.

aparat-canon-powershot-a2500-mat-pras-640.jpeg

Hát ez a kedd elég izgalmasra sikeredett, hisz mind a két nagy gyártó jelentett be valami újat, illetve még a kisebbek is próbáltak beszállni a buliba. Végeredményben a két rivális egyformán 4-4 terméket mutatott be. A Nikon 2 új optikát, és 2 komoly kompaktot dobott a piacra, addig a Canon stábja beérte egy szerényebb megnyilatkoztatással és 4 kisebb kompaktot jelentett be. Egyértelmű győztest azonban nem lehet hirdetni, hisz mindegyik termék merőben más célcsoportnak szól, de az biztos, hogy technikailag mindegyik kifogástalan alkotás.

Ha tetszett a a bejegyzés, keresd fel facebook oldalam, amit akár Like-olhatsz is :)

KissArtPhoto

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kissartphoto.blog.hu/api/trackback/id/tr855052210

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása