KissArtPhoto

Minden ami fotózás. Újdonságok, fotózási élményeim, tippek trükkök...

Friss topikok

  • vlmworld: Sok sikert, sok olvasót és érdekes posztokat kívánok! (2013.01.15. 17:17) Helló mindenki!

Címkék

Archívum

Nikon bejelentések...

2013.01.29. 14:20 spongyi

A mai nap arra ébredhetünk, hogy a Nikon két új objektívvel, és két új kompakt fényképezőgépet jelentett be. Akkor csak szép sorjában haladva mindegyikről írnék pár sort :)

AF-S Nikkor 18-35 f/3.5-4.5 ED:

highres-nikonAFS_18_35_EDjpg_1359452644.jpg

Ez az új optika az amatőr fotósok számára készült, akik megfizethető áron akarnak hozzájutni egy jó nagylátószögű üveghez. A fotósok számára jó lehet városban, erdőben, zárt terekben, vagy bárhol ahol a nagy látószögnek köszönhetően, még jobban ki tudják nyitni a teret, és még többet megmutatni az élményből. Az éles képekről a továbbfejlesztett Silent Wave Motorja gondoskodik, mely az ígéreteknek megfelelően halkan teszi is a dolgát. A külső burkolat 12 lencsét rejt magában melyeket 8 csoportba rendeztek, és így is meglepően könnyűre sikeredett darabról beszélhetünk hisz mindössze 358 grammot nyom. Szóval mindig a táska mélyén lapulhat, jó képek készítésére várva. 

Ha többet is meg szeretnél tudni erről az optikáról, azt a képre kattintva megteheted :)

Nikon AF-S 800mm f/5.6E FL ED VR:

AF-S-NIKKOR-800mm-f5.6E-FL-ED-VR.jpg

Ez az optika kétség nélkül minden paparazzi, vagy természetfotós álma. Robosztus és tekintélyt parancsolós méretei ellenére a magnéziumötvözetből készült váznak hála 4590-4725 gramm között mozog a tömege. A változó érték annak köszönhető, hogy az optikához tartozik egy telekonverter, mellyel 1000mm-re növelhetjük a gyújtótávolságot. A telekonverternek az az újdonsága, hogy tartalmaz egy ED üveget, így annak használatával sem kell félni a nagy színtorzulástól. Valamint a behemót testében 20 szépen és gondosan csiszolt üveg található melyeket 13 csoportba rendeztek.

Ha többet szeretnél olvasni erről a monstrumról azt a képre kattintva teheted meg :)

Nikon Coolpix P520:

P520_BK_front_610x458.jpg
A mai nap nem csak két új optikával gazdagodott a Nikon tárháza, hanem két kompakt fényképezőgépet is bejelentettek. Elsőként a már fent látható készülékről pár sort:

A gép egy 24x-es átfogású zoom optikával lett ellátva, így a leendő tulajdonosok már szinte a ház udvarából körbefotózhatják a világot :) Az éles képekért pedig a hátsó megvilágítású 18 megapixeles képérzékelő, és az objektív eltolásos rázkódáscsökkentés gondoskodik. Az elkészült felvételeket pedig egy 8 cm átmérőjű LCD-kijelzőn csodálhatjuk meg. A kis készülékkel videót is rögzíthetünk, méghozzá akár 1920x1080-as felbontásban. Valamint már itt is megjelent a HDR mód, meg a digitális gépek alacsony dinamikatartományát próbálja kiküszöbölni és két egyidejű felvétel összedolgozva növeli a képek színátmenetét. 

Ha további infókat szeretnél a gépről csak kattintsál a képre :)

Nikon Coolpix L820:

coolpix_l_820.jpg

És akkor a végén az előző gép kistestvéréről pár szót. Ebben már egy kisebb, szerényebb felbontású 16 megapixeles szenzor dolgozik. illetve az optika egy 30x-os zoomátfogású darab. De cserébe kapunk mosoly időzítőt, pislogásmentesítőt, mely figyelmezteti a fotóst ha valaki bele akar pislogni a családi képbe. Valamint Glamour retusálás lehetőséget, így az alanyunk biztos a legelőnyösebb arcát fogja mutatni. A gép AA-méretű elemekkel működik, mely néha előnyösebb is lehet, hisz szinte bárhol beszerezhetők, illetve egy jobb minőségű AA-aku jobban bírja a hideget mint a gyári aksik. 

Ha erről a gépről is többet szeretnél tudni akkor csak a képre kell kattintanod :)

Ha pedig tetszett a bejegyzés keresd fel facebookos oldalam:

KissArtPhoto

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kissartphoto.blog.hu/api/trackback/id/tr475050924

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása