KissArtPhoto

Minden ami fotózás. Újdonságok, fotózási élményeim, tippek trükkök...

Friss topikok

  • vlmworld: Sok sikert, sok olvasót és érdekes posztokat kívánok! (2013.01.15. 17:17) Helló mindenki!

Címkék

Archívum

Gyorsabb, mint a gondolat...

2013.02.15. 14:13 spongyi

Az Apple kicsit más irányból próbálja megközelíteni a képalkotás mikéntjét, és egy új eljáráson dolgozva törekszik a még több jó minőségű képek készítésére.

Az egész lényege maga a program, és abban az algoritmusok melyek azért felelnek, hogy a képérzékelőből kiolvasva az adatokat a telefon, a számítógép vagy bármiféle kijelzőn mi egy kész képet láthassunk. De miként is működik? Miként is lesznek nekünk ettől jobb képeink? 

iphone_camera_view_patent-250x335.jpg

Nem mástól mint attól, hogy a kamera már azelőtt elkezd képeket rögzíteni még mielőtt mi lenyomnánk a gombot. Igen mi nem is akarunk fényképezni, de a gép már teszi is a dolgát, ha el van indítva a kamera funkció. És miért is jó ez? Erre elég egyszerű a válasz. Mégpedig azért mert a gomb lenyomásával nagyon sok elrontott képet készíthet az ember, mert akarva vagy akaratlanul is valamilyen szinten be fog mozdulni a kamera. De mivel már a gomb lenyomása előtt is készültek képek, nagyobb az esély arra, hogy a sok kép között lesz egy jó. Mi nem mozdult be, nem tompák a színei és ilyen kis apróságok. 

Miután lenyomtuk a gombot jön a képbe az a bizonyos algoritmus, mely a képeket szépen osztályozza. Mégpedig megnézi azok élességét, kontrasztját és azt, hogy menyire lehetnek valósak a színek. És az így osztályozott képek közül kiválasztja a legjobban sikerültet. Így aztán még nagyobb lesz az esély arra, hogy tökéletes képet alkothatunk. 

A hivatalos cikket a MacRumors oldalán találhatjátok

Ha pedig tetszett a bejegyzésem keres fel a facebook-on az alábbi linkre kattintva: 

https://www.facebook.com/kissartphoto

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kissartphoto.blog.hu/api/trackback/id/tr715081979

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása